Parade fêteert dichters Poetry International

Opening Parade 2007
Parade opent culturele zomerseizoen in Rotterdam

Op vrijdag 22 juni start de Parade in Rotterdam en neemt het stokje over van de Schouwburg, die haar theaterseizoen 2006 – 2007 afsluit. Het Poetry Internationaal Festival beleeft deze vrijdag  haar laatste dag.  Op het Schouwburgplein wordt binnen tien minuten een tijdelijk restaurant opgezet en de mobiele keuken van het Flying Festival, onderdeel van de Parade, biedt ter plekke een diner aan voor honderd dichters en genodigden, met pianomuziek en een kort optreden van Ria Marks, Paul van der Laan en Arend Niks (Orkater).

Na een korte rit door de stad strijk het Flying Festival rond 17.15 uur neer op het Schouwburgplein, waar met behulp van medewerkers van Poetry en de Parade het restaurant wordt opgebouwd. Tijdens het diner, dat ter plekke wordt bereid door de Portugese kok Amaro, schenkt Poetry International de Parade het eindresultaat van dichtersproject Doorfluisteringen. Geheel nieuw is dat met deze ontmoeting de discipline poëzie ook vertegenwoordigd wordt op de Parade.
Om 19.00 uur opent de Rotterdamse schoenenontwerper Jan Jansen officieel de Parade 2007 op het Paradeterrein. en spelers en muzikanten van de Veenfabriek met de band Track treedt samen met een dichter op.

Parade poëzie
De opzet van Doorfluisteringen is als volgt: neem een Nederlands gedicht en laat dat vertalen door een buitenlandse dichter die het Nederlands beheerst. Ga zo verder tot het na vijf talen weer in het Nederlands terugkeert. Het gedicht is dit jaar van Rogi Wieg en de Parade krijgt de primeur van de eindpresentatie: Op zaterdag krijgt de Parade zeven gedichten op zeven borden, welke worden opgehangen op het Paradeterrein zodat alle bezoekers deze kunnen lezen.

De pers is ook van harte uitgenodigd op de opening. Wilt u komen, laat dit dan weten via matthijs@mobilearts.nl

www.deparade.nl